UPDATE!

De Microsoft Silverlight plug-in die nodig is om de Gis West geoloketten weer te geven wordt vanaf Google Chrome versie 45 worden niet meer ondersteund, het is ook niet mogelijk dit via een "ommeweg" terug in te schakkelen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Microsoft Silverlight plug-in die nodig is om de Gis West geoloketten weer te geven wordt vanaf Google Chrome versie 42 niet meer standaard ondersteund. In deze versie van Google chrome worden "NPAPI" plug-ins zoals Java of Silverlight standaard uitgeschakeld.

Deze "NPAPI" ondersteuning kan via volgende stappen terug ingeschakeld worden:

  • Open Google Chrome en surf naar chrome://flags/#enable-npapi
  • Klik op "inschakelen" bij NPAPI inschakelen

    npapi_activate

  • Eenmaal ingeschakeld, klik je links onderdaan op "Nu opnieuw opstarten". Google Chrome moet opnieuw opgestart worden om deze aanpassing door te voeren  • Als Google Chrome terug opnieuw opgestart is en Microsoft Silverlight plug-in nog geïnstalleerd is, zullen de GIS West geoloketten terug opstarten.

We hebben er geen zicht op hoe lang de "NPAPI" plug-ins nog zullen ondersteund worden door Google Chrome of andere browsers. Om dit probleem op te vangen is er in het najaar 2015 een omschakeling van ondersteunende technologie voor de Gis West geoloketten ingepland, namelijk van Microsoft Silverlight naar HTML5.